ФИЛМ

A Ton of Ice Cream

Short Film (2022)

The film follows the agony and psychological struggle of Vedran, a 15-year-old boy who takes part in a terrifying event. He tries to make amends, but to the wrong person, Eva, a young mother with a five-year-old daughter who doesn’t get to eat her ice-cream because of Vedran. From that moment on, Vedran begins his absurd apology, manic behavior and obsession with the ice-cream in seeking any kind of forgiveness from them, that is, from himself.

Сите ќе умреме

Short Documentary (2020)

Постојаната економска несигурност ги приморува работниците во штипската погребална служба да изнајдат други начини за да добијат повеќе работа во погребалното. Понекогаш, тоа значи правење бизарни зделки со локалната болница. Зоки, еден од работниците, се чувствува се’ поскршено поради пресметливата и лукава конкуренција, прашувајќи се дали навистина парите се најважни во животот?

Solo Mode

Short Film (2021)

Соло Мод е независен краткометражен филм инспириран од Covid 19 и снимен во 2020 година за време на рестриктивните мерки и строгиот карантин, со актерска екипа сочинета од едно вистинско четиричлено семејство и мала филмска екипа.

Слобода на движење

Short documentary (2017)

Во 2014 година младиот Сафват заедно со неговите 2 браќа и сестра го напуштаат својот дом и родители во Алепо, Сирија и тргнуваат кон исполнување на својот сон. Патот го води низ Македонија.

Човекот што го украде сонцето

Short animation (2014)

One sad and very lonely man has lived in his house that looked very dark and, no matter what he did, he could not light it up. Then he figured it out how to make his home brighter. He got one great idea – to stole the sun from the world. After that, the world became dark and cold.

Прасето кое сакаше да биде птица (5’) (2014)

Short animation (2014)

Едно малечко прасе, одеше на училиште за птици. Но, бидејќи изгледаше многу поразлично од нив, и не можеше да лета, тие секогаш му се потсмеваа. Од таа причина, секој ден се обидуваше на многу различни начини да се промени и да изгледа послично на неговите соученици, птиците. Но за жал, не успеваше во тоа и птиците продолжуваа да се потсмеваат со него сè повеќе и повеќе. Еден ден, почна да паѓа пороен дожд, и птиците беа во голема неволја. Единствен кој можеше да им помогне, беше прасето.

A Divided Society

Short documentary (2021)

Twenty years after the 2001 conflict, the media in the Republic of North Macedonia have made a significant progress in balanced reporting and in the professional approach to the reporting on inter-ethnical issues. However, the experiences from that conflict are also important for today’s consideration of the media and how the work of the journalists affect the lives in the multi-ethnical community in Macedonia, rich in ethnic, linguistic and religious differences.